Gult är fu.. nej, härligt! Och gott ;)
Så här års får man göra vad man kan för att lysa upp de mörka dagarna. Vi gör det gärna med ljuvligt gula lussebullar :) Vi bakar efter recept på Küsten är klar-sidan. Degen är enkel både att göra och att arbeta med, inget klet och kladd. Barn kan lätt vara med och baka ut kusar, katter eller trycka ut figurer med pepparkaksformar som barnen gärna gjorde här när de var mindre. De färdiga bullarna blir härligt luftiga och saftiga. Även efter att ha varit frysta håller de måttet med klart godkänt ;)

Vi varierar våra lussebullar lite. Några blir klassiska lussekatter och andra blir fyllda bullar. Här är recept på två goda fyllningar. De räcker till en halv sats deg.
Apelsin- och vaniljfyllning:
75 gram smör
1 dl florsocker
1 dl vaniljkräm (1 dl mjölk och 2,5 msk Ekströms kallrörda Marsanpulver)
1 tsk vaniljsocker
finrivet skal från en apelsin
Gör vaniljkrämen. Rör sen ihop smör och socker. Blanda i vaniljkrämen lite i taget. Det kan bli grynigt men fortsätt blanda. Tillsätt apelsinskal och vaniljsocker. Bred sedan fyllningen på den utkavlade degen och rulla ihop som när man gör kanelbullar. Grädda i två omgångar enligt kanelbullereceptet på Küsten är klar-sidan.
Tips! Denna fyllning kan lätt göras laktosfri med laktosfritt smör och mjölk. För att göras mjölkproteinfri behöver krämen bl.a göras på pulvret som kokas. Även mjölkfri vaniljkräm finns det bra recept på hos Küsten är klar, kolla in vaniljbullarna.
Vit chokladfyllning:
75 gram smör
200 gram vit choklad
1/2 dl socker
Hacka chokladen grovt. Rör ihop smör och socker. Blanda sedan i chokladen. Bred på fyllningen på utkavlad deg och grädda som ovan. Eller rulla ihop degen, pensla och dekorera med pärlsocker och grädda som en längd i ca 25-30 minuter i 175 grader.
Receptet på den kladdfria degen och goda bullarna (som är lika goda mjölkfria) hittar du här: